Vacature bioboer(in) Pomona Puur Natuur cv

Coöperatief boslandbouwbedrijf Pomona Puur Natuur zoekt bioboer(in)

Naar het voorbeeld van New Forest Farms en Les Compagnons de la Terre, wil coöperatief boslandbouwbedrijf Pomona Puur Natuur een duurzame manier van voedselproductie opzetten in een herstellend landbouwsysteem (met oa. agroforestry en voedselbossen). Momenteel werkt de cv aan de uitbouw van de biologische en ecologische boerderij en dit samen met verschillende landbouwers. Pomona Puur Natuur cv wil minstens 100 gezinnen betrekken om mee in het verhaal te stappen. Die gezinnen investeren ook mee in de coöperatieve boerderij.

Coöperatief boslandbouwbedrijf Pomona Puur Natuur zoekt een bioboer(in) om (op termijn) leiding te nemen, samen met een andere landbouwer, in de verdere uitbouw van de groenten- en aardappelteelt en fruit.

Ben jij op zoek naar een uitdagende job in de biologische landbouw? Heb jij ambitie om een landbouwbedrijf mee vorm te geven samen met consumenten in een coöperatief landbouwbedrijf? Ben je net zoals Pomona Puur Natuur cv enthousiast over agro-ecologie, agroforestry en innovatie? Heb je de nodige bagage om dit technisch mee uit te werken of de onwrikbare goesting om die expertise te verwerven? Woon je in het Waasland of wil je er komen wonen? Meer weten? www.pomonapuurnatuur.be of https://www.facebook.com/pomonapuurnatuur 

Onze verwachtingen

✓     Een hart voor agro-ecologische landbouw en meer bepaald agroforestry

✓     Bij voorkeur een opleiding bioboer achter de rug of aantoonbare ervaring

✓     Kunnen werken met (landbouw)voertuigen (rijbewijs B en G)

✓     Een passie voor groententeelt

✓     Kan zelfstandig en planmatig werken

✓     Flexibel

✓     Administratieve vaardigheden

✓     Leiding kunnen geven

✓     Mogelijkheid tot weekendwerk

✓     Het zien zitten om op termijn de trekkende landbouwer te zijn

✓     Bij voorkeur wonen in regio Waasland of hier op korte termijn willen wonen

Ons aanbod

Pomona Puur Natuur cv stelt grond (ca. 10 ha) ter beschikking (boerderij in Melsele en diverse percelen in het Waasland: Beveren, Verrebroek en Meerdonk) voor de uitbouw van een groenten- en aardappelteelt voor zo’n 100 gezinnen (coöperanten en klanten) uit het Waasland. Als landbouwer word je werkende coöperant (en aandeelhouder) van de cv in een zelfstandige of werknemersstatuut. Pomona Puur Natuur cvba streeft naar een eerlijke vergoeding voor de boer die in onderling overleg wordt afgesproken.

Interesse?

Stuur een e-mail naar Tim De Roeck, voorzitter van Pomona Puur Natuur cv, bij voorkeur voor woensdag 31 januari 2023 met jouw motivatie en geef ons een omschrijving van wat je al gedaan hebt rond agro-ecologie in een kort cv. Sturen naar tim@pomonapuurnatuur.be. Bel voor meer informatie naar 0485 94 96 34.