Wetenschappelijk onderbouwd

Meten is weten…… en dat doen we niet alleen.

Pomona werkt samen met ILVO.  Zo kunnen we wetenschappelijk toetsen of we onze doelstelling realiseren: 80% van onze voeding produceren via herstellende landbouw. Dit betekent dat terwijl we voedsel verbouwen we tegelijkertijd koolstof in de grond opslaan, de biodiversiteit op de boerderij ondersteunen en faire vergoedingen geven. We werken ecologisch en economisch herstellend.

 

Europees onderzoeksproject SoilDiverAgro

Samen met 22 partners uit 7 Europese landen neemt Pomona deel aan het Europees wetenschappelijk Horizon 2020 project SoilDiverAgro. Het project loopt van 1 juni 2019 tot 31 mei 2025. Pomona is één van zes Europese boerderijen uit Spanje, Finland en België die innovatieve manieren uittesten om zo de relatie tussen biodiversiteit en productiviteit te beoordelen.

 

5 december, Wereldbodemdag

Bij Pomona is de bodem de grond van de zaak. Alles wat we willen bereiken via herstellende landbouw, zij het gezonde voeding produceren, een manier om de effecten van de klimaatsverandering op te vangen of een weerbaarder productiesysteem op te zetten, het begint bij de bodem.