top of page
pomona-voedselbos-welkom_edited.jpg

Pomona voedselbos

Locatie
Pomona voedselbos, Pannekeetstraat (tussen wandelknooppunt 95 en 94) in Meerdonk

 

Openingsuren

Het Pomona voedselbos is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Duw de poort open en neem een kijkje, zet je even neer en geniet.

Parkeren
Kom je met de fiets, dan kun je helemaal tot aan het einde van de Pannekeetstraat fietsen en aan het voedselbos parkeren. Ben je met de auto, dan parkeer je best in het begin van de Pannekeetstraat dwars in de berm. Van daar is het 5 minuutjes stappen tot het voedselbos.

Handig

  • stevig schoeisel: wandelschoenen of laarzen

  • een picknickdekentje, hapje, drankje als je wilt picknicken

Combineer je bezoek aan het Pomona voedselbos met…

  • … de Saleghem wandelroute van 7,7km. Het Pomona voedselbos bevindt zich tussen wandelknooppunt 94 en 95

  • … de Nobel fietsroute van 50 km. Voor je de Krekeldijk in Sint-Gillis-Waas opfietst, maak je een kleine omweg van 800m via de Zandloperstraat naar het voedselbos in de Pannekeetstraat.

Eten en drinken in de buurt

  • CoffieClets is op wandelafstand (1 km) van het voedselbos. Hier kun je terecht voor ontbijt, koffie en gebak – CoffieClets, Lange Meersstraat 28, 9170 Meerdonk

  • Taverne, bistro Den Ouden Hof in de Turfbankenstraat, bevindt zich op 800m van het voedselbos.

  • Bij IJshoeve De Boey in de Groenendijkstraat, kun je terecht voor heerlijk lokaal ambachtelijk polderijs. De wandeling van 3km langs de Krekeldijk, maakt het de moeite waard.

planneke.jpg

Bij Pomona Puur Natuur, een coöperatief boslandbouwbedrijf, kiezen we resoluut voor boslandbouw. Landbouw die voedsel produceert, maar ook de natuurlijke balans tussen bodem en omgeving herstelt. Daarom planten we bomen op onze landbouwgronden. Veel bomen. Vanaf half december 2020 tot eind maart 2021 plantten 30 vrijwillige medewerkers onder leiding van Pomona voedselboscoördinator Stéphanie De Caluwé 150 boompjes en meterslange hagen op onze 6000m2 akker in Meerdonk: onder andere perelaars, hazelaars, notenbomen, tamme kastanjes, en bessenstruiken. 

bottom of page