Snelle noedels met chinese kool

INGREDIENTEN (2 pers.)

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 lente-uitjes

  • ½ Chinese kool

  • 150 g eiernoedels

  • 300 g varkensgehakt

  • 1 limoen

  • 2 el sojasaus

  • 2 el chilisaus

  • 1 kl chilivlokken

  • 1 el plantaardige olie

 

BEREIDING

  • Snij de knoflook in plakjes (of pers). Snij de lente-uitjes in ringetjes. Snij de Chinese kool in reepjes.

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de eiernoedels gaar in 3 minuten. Giet af en laat uitlekken.

  • Verhit de olie in een wok of grote antikleefpan. Roerbak het gehakt samen met de knoflook op hoog vuur. Voeg na 5 minuten de Chinese kool toe.

  • Pers het sap van de limoen en meng met de sojasaus en de chilisaus.

  • Schep de noedels door het varkensgehakt en roer er de saus door. Serveer met de lente-uitjes en naar eigen smaak chilivlokken erover gestrooid.

  • rozemarijn, oregano, peterselie, peper, zout

Dit gerecht kan je ook maken met paksoi, prei, broccoli… en met echt gehakt of een vegetarische variant.