Snelle noedels met chinese kool
INGREDIENTEN (2 pers.)
-
2 teentjes knoflook
-
2 lente-uitjes
-
½ Chinese kool
-
150 g eiernoedels
-
300 g varkensgehakt
-
1 limoen
-
2 el sojasaus
-
2 el chilisaus
-
1 kl chilivlokken
-
1 el plantaardige olie
BEREIDING
-
Snij de knoflook in plakjes (of pers). Snij de lente-uitjes in ringetjes. Snij de Chinese kool in reepjes.
-
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de eiernoedels gaar in 3 minuten. Giet af en laat uitlekken.
-
Verhit de olie in een wok of grote antikleefpan. Roerbak het gehakt samen met de knoflook op hoog vuur. Voeg na 5 minuten de Chinese kool toe.
-
Pers het sap van de limoen en meng met de sojasaus en de chilisaus.
-
Schep de noedels door het varkensgehakt en roer er de saus door. Serveer met de lente-uitjes en naar eigen smaak chilivlokken erover gestrooid.
-
rozemarijn, oregano, peterselie, peper, zout
Dit gerecht kan je ook maken met paksoi, prei, broccoli… en met echt gehakt of een vegetarische variant.