Sesampompoenpartjes

INGREDIËNTEN 

  • hokkaidopompoen

  • 2 eieren

  • witte en zwarte sesamzaadjes

WERKWIJZE 

  • Verwarm de oven op 200° boven-en onderwarmte of 180 ° hetelucht.

  • Snij een kleine hokkaidopompoen in 2. Snij elke helft daarna in partjes van ongeveer 2 cm dik. Reken 3 à 4 partjes per persoon.

  • Verwijder de pitjes met een lepel. Doe de pitjes zeker niet weg.

  • Neem 2 schaaltjes.

  • Klop 2 eitjes los met een eetlepel olijfolie peper en zout in het ene en doe witte en zwarte sesamzaadjes door elkaar in het 2de schaaltje.

  • Haal de pompoenpartjes door het ei en dan door de zaadjes. Druk goed aan.

  • Leg de sesampompoenpartjes op een bakplaat met bakpapier erop.

  • Rooster de pompoenpartjes in de warme oven gedurende een half uurtje. Zo worden ze heerlijk knapperig en gaar.

  • Strooi er net voor het opdienen wat chilivlokken of grof zeezout over.

  • Een superlekker bijgerecht bij bvb. een seitanstoofpotje.

  • Spoel de uitgehaalde pitjes ondertussen goed af zodat alle vezels ervan zijn. Droog ze op een keukenhanddoek. Leg ze op een bakplaat en doe er een beetje olijfolie over. Kruid ze met peper, zout en Provençaalse kruiden. Rooster ze de laatste 10 à 15 minuten mee in de warme oven. Zo heb je een lekker snoepje om te knabbelen.