Senegalese pindasoep met gember en zoete aardappel

INGREDIËNTEN (4 pers.)

  • 2 cm verse gember

  • 3 tenen knoflook

  • 2 kleine wortelen

  • 3 el gezouten pinda's

  • handje verse koriander

  • 1/4 tl cayennepeper

  • 3 el tomatenpuree

  • 2 zoete aardappelen ongeveer 400 g

  • 1 l groentebouillon

  • 125 g pindakaas (zonder palmolie)

  • 2 el vers citroensap

WERKWIJZE 

  • Snijd de rode ui, gember en knoflook fijn. Snijd de wortels in kleine stukken. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Hak de pinda’s grof en de koriander fijn.

  • Verwarm in een soeppan 6 el water en fruit de ui, knoflook, wortels en gember 3 minuten. Voeg de cayennepeper, tomatenpuree, zoete aardappel en groentebouillon toe en laat met de deksel op de pan 20-25 minuten zachtjes doorkoken.

  • Doe de soep in een blender met de pindakaas tot hij helemaal glad is. Je kunt dit ook met een staafmixer doen. Verdeel de soep over de kommen en serveer met de pinda’s, verse koriander en citroensap.