Polenta met zoete aardappel en paddenstoelen
INGREDIËNTEN (2 personen)
-
150g polenta
-
400 ml groentebouillon
-
3 eetlepels olijfolie
-
300g zoete aardappel, geschild en in blokjes van 5mm gesneden
-
300g paddenstoelen, in plakjes gesneden
-
250g kerstomaten, gehalveerd
-
2 teentje look, geperst
-
Zout en peper
DRESSING
-
15g bladpeterselie, fijn gesneden
-
Sap van 1 citroen
-
2 eetlepels olijfolie
-
Halve theelepel chilivlokken
WERKWIJZE
-
Verwarm de oven voor tot 200°C
-
Bekleed een ovenschaal met bakpapier en voeg de polenta, groentebouillon, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout en de zoete aardappel toe. Schep alles goed om, en zet voor 40min in de oven
-
Meng alle ingrediënten van de dressing door elkaar en zet apart
-
Roer 1 eetlepel olijfolie door de paddenstoelen en kersttomaten en voeg de knoflook, peper en zout toe.
-
Nadat de polenta 40 minuten in de oven heeft gestaan, schep je alles om. Verdeel het paddenstoelen-tomaat mengsel over de polenta en zet alles nog 15min in de oven.
-
Dien op met de dressing