Polenta met zoete aardappel en paddenstoelen

INGREDIËNTEN (2 personen)

  • 150g polenta

  • 400 ml groentebouillon

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 300g zoete aardappel, geschild en in blokjes van 5mm gesneden

  • 300g paddenstoelen, in plakjes gesneden

  • 250g kerstomaten, gehalveerd

  • 2 teentje look, geperst

  • Zout en peper

DRESSING

  • 15g bladpeterselie, fijn gesneden

  • Sap van 1 citroen

  • 2 eetlepels olijfolie

  • Halve theelepel chilivlokken

WERKWIJZE 

  • Verwarm de oven voor tot 200°C

  • Bekleed een ovenschaal met bakpapier en voeg de polenta, groentebouillon, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout en de zoete aardappel toe. Schep alles goed om, en zet voor 40min in de oven

  • Meng alle ingrediënten van de dressing door elkaar en zet apart

  • Roer 1 eetlepel olijfolie door de paddenstoelen en kersttomaten en voeg de knoflook, peper en zout toe.

  • Nadat de polenta 40 minuten in de oven heeft gestaan, schep je alles om. Verdeel het paddenstoelen-tomaat mengsel over de polenta en zet alles nog 15min in de oven.

  • Dien op met de dressing