top of page
Over ons

Pomona vzw
Op 8 november 2016 werd de vzw Pomona opgericht. Leden van de Raad van Bestuur zijn Lieven Bauwens (voorzitter), Tim De Roeck (secretaris), Marc Temmermans, Bart Van Gasse, Ann Van Hoye (penningmeester) en Ina Van Hoye.

 

Onze missie: lokale gebruikers bewustmaken en voorzien van een ruim aanbod van ecologisch geproduceerde kwalitatieve voeding en dit via herstellende landbouw realiseren.

De vzw heeft als doel:

  • technische en financiële uitwerking

  • oprichting en ondersteuning van Pomona cvba

  • educatieve doeleinden

  • verwerven grond

​​

Pomona cvba

Op 9 maart 2018 richtten de leden van de vzw Pomona de cvba op. De Raad van Bestuur bestaat uit Tim De Roeck als voorzitter, Lieven Bauwens, Marc Temmermans, Bart Van Gasse, Ann Van Hoye (penningmeester) en Ina Van Hoye, aangevuld met Stéphanie De Caluwé als boerin en Geert Wittock als financieel adviseur. Ondertussen telt de coöperatie bijna 40 coöperanten. 

Professionals én vrijwilligers

Pomona cvba stelt Ann Van Hoye een halve dag per week als administratieve medewerker te werk. Zij zorgt voor de administratieve en logistieke opvolging van de abonnementen en bestellingen. Stéphanie De Caluwé adviseert Pomona over alle landbouwkundige zaken, gaat zelf aan de slag in de Pomona boomgaard en coördineert de landbouwactiviteiten met vrijwilligers op het veld. Vanaf oktober start zij als boerin om het seizoen 2021-2022 op onze eigen landbouwgrond voor te bereiden.

Andere bestuursleden nemen vaste vrijwilligersrollen op zich. Bart Van Gasse vult en verdeelt alle groentepakketten. Ann Van Hoye zorgt ook na haar werkuren voor de verdere administratieve en logistieke opvolging. Ina Van Hoye zorgt voor de wekelijkse nieuwsbrief, website, evenementen en Facebook. Lieven Bauwens en Tim De Roeck nemen de projectaanvragen, infomomenten en panelgesprekken voor hun rekening.

 

Daarnaast helpen coöperanten en consumenten die dit willen regelmatig een handje: om de groentepakketten te verdelen, om grotere werken op de akker mee voor te bereiden, evenementen te organiseren,…

Over ons: Welcome

Onze Raad van Bestuur

Over ons: Meet the Team
tim_edited.jpg

voorzitter cvba

Tim De Roeck

“Ik geloof in de herstellende landbouwmethode waar Pomona voor gaat. We kunnen op deze manier onze grond op een natuurlijke wijze opnieuw rijkdom geven en onze landbouw onafhankelijk maken.”

En wie is Pomona?

Pomona is de Romeinse godin van de fruitige overvloed en van de vrucht- en notenbomen.  Zij is niet toevallig gekozen: boslandbouw is een vorm van herstellende landbouw die bomen en struiken met akkerbouw combineert.

Over ons: Text

Meer weten?

Volg ons op Facebook

Stel je vraag via mail naar info@pomonapuurnatuur.be.

Ontvang je graag onze nieuwsbrief? Schrijf je hier in

Over ons: Text
bottom of page