top of page
Meten is weten…

... en dat doen we niet alleen.

Pomona werkt samen met ILVO

Het ILVO, Instituut voor Landbouw, Visserij en Voedingsonderzoek helpt ons hierbij. Zo kunnen we wetenschappelijk toetsen of we onze doelstelling realiseren: 80% van onze voeding produceren via herstellende landbouw. Dit betekent dat terwijl we voedsel verbouwen we tegelijkertijd koolstof in de grond opslaan, de biodiversiteit op de boerderij ondersteunen en faire vergoedingen geven. We werken ecologisch en economisch herstellend.

Het ILVO heeft een team dat zich focust op alles wat te maken heeft met boslandbouw of agroforestry. De vier grote afdelingen: “Landbouw en Maatschappij”, “Dier”, “Plant” en “Technologie en Voeding” kunnen ons ook helpen bij onze vraagstukken. De samenwerking met het ILVO biedt ons hierdoor multidisciplinaire ondersteuning.

Systeemoefening

In september zaten enkele bestuursleden samen met de ILVO onderzoekers voor een systeemoefening. Samen bepaalden ze de grootste vragen voor de komende jaren en waar we kunnen samenwerken. De mogelijkheden: samenwerken rond productkwaliteit (voedingswaarde) gelinkt aan landbouwproductiesysteem, bodemkwaliteit en de bedrijfseconomische en logistieke invalshoek. Op lange termijn zien we een samenwerking rond de introductie van dieren, compostering (bokashi) en de verdere realisatie van een circulair, gesloten landbouwsysteem.

Projectsubsidies

Op basis van deze samenwerkingsmogelijkheden, zullen we samen project- en ondersteuningsaanvragen indienen. Het Europees onderzoeksproject SoilDiverAgro (zie hieronder), dat op de Pomona boerderij kijkt naar de bodembiologie, past hier perfect in. Recent dienden we samen een projectsubsidieaanvraag rond circulair ondernemen in.

Wordt vervolgd

Vier keer per jaar komen Pomona en ILVO samen om onze werking te overlopen en nieuwe mogelijkheden te bespreken. Ondertussen kunnen we steeds terecht bij hen met vragen.

Meten is weten - ILVO copy: Text
bottom of page