Lasagne met boerenkool

INGREDIENTEN (4 pers.)

  • 400 g kippengehakt

  • 2 stuk (rode) ui

  • 2 teentje look

  • 400 g boerenkool (of meer)

  • 80 g tomatenconcentraat

  • 400 g tomaten in blokjes

  • 200 ml tomatenpassata

  • 100 ml rode wijn

  • 300 g ricotta (of Philiadelphia)

  • 200 g lasagnevellen

  • 40 g parmezaanse kaas

  • enkele druppels tabasco

  • 4 el olie

  • rozemarijn, oregano, peterselie, peper, zout

 

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 180°C.

  • Pel de rode ui en snipper deze fijn. Pel de look en plet deze.

  • Snijd de boerenkool fijn.

  • Verhit olie en stoof de ui en look. Voeg het kippengehakt toe. Doe daarna de oregano en peterselie erbij. Voeg de tomatenpuree toe en laat het meebakken. Schenk de rode wijn erbij, laat de rode wijn verdampen en laat dit deels inkoken. Doe de tomatenblokjes en passata erbij. Kruid met peper, zout en enkele druppels tabasco.

  • Stoof de boekenkool aan in olie. Kruid met peper en zout. Neem de pot van het vuur en meng de ricotta onder de boerenkool.

  • Bouw de lasagne op: leg eerst een laag saus en daar de lasagnevellen erop. Daarna terug tomatensaus – lasagnevel – boerenkool-ricottamengsel – tomatensaus – boerenkool-ricottamengsel en werk af met parmezaan. Plaats 30 minuten in een voorverwarmde oven.

Vegetarisch: Vervang het gehakt door quorn.
Vegan: Vervang het gehakt door quorn. Vervang de ricotta en parmezaanse kaas door vegan alternatieven.