top of page
Knolselder met zalm

INGREDIËNTEN 

  • 300g knolselder

  • 150g zalmfilet

  • 1 sjalot

  • 1 eetlepel pasta van gemengde noten (te koop in de hoeve/webwinkel)

  • 2 lente-uitjes

  • sesamolie

  • sojasaus

 

WERKWIJZE 

  • Snijd de knolselder in kleine blokjes en versnipper de sjalot.

  • Giet een flinke scheut sesamolie in een pan en stoof hierin de knolselder en sjalot op een laag vuurtje tot ze glazig zijn.

  • Voeg water toe tot alles net onderstaat.

  • Zet het deksel op de pan en laat 15 tot 20 minuten zachtjes koken, tot het water helemaal is verdampt en de knolselder zacht is.

  • Voeg de notenpasta toe, roer ze zachtjes onder de knolselder en laat nog even stoven.

  • Maak hoopjes van de knolselder en leg ze op een ovenvaste schaal.

  • Snijd de zalm in plakjes en leg ze op de knolselderhoopjes.

  • Maak een sausje met 2 eetlepels sesamolie en 2 eetlepels sojasaus.

  • Smeer dit over de zalm en zet de schotel nog een 3-tal minuten onder de grill.

  • Serveer met wat fijngesneden lente-ui.

Bron: Puur Pascale 2 - Pascale Naessens

Boslandbouw?: Welcome
bottom of page