Knolselder met zalm
INGREDIËNTEN
-
300g knolselder
-
150g zalmfilet
-
1 sjalot
-
1 eetlepel pasta van gemengde noten (te koop in de hoeve/webwinkel)
-
2 lente-uitjes
-
sesamolie
-
sojasaus
WERKWIJZE
-
Snijd de knolselder in kleine blokjes en versnipper de sjalot.
-
Giet een flinke scheut sesamolie in een pan en stoof hierin de knolselder en sjalot op een laag vuurtje tot ze glazig zijn.
-
Voeg water toe tot alles net onderstaat.
-
Zet het deksel op de pan en laat 15 tot 20 minuten zachtjes koken, tot het water helemaal is verdampt en de knolselder zacht is.
-
Voeg de notenpasta toe, roer ze zachtjes onder de knolselder en laat nog even stoven.
-
Maak hoopjes van de knolselder en leg ze op een ovenvaste schaal.
-
Snijd de zalm in plakjes en leg ze op de knolselderhoopjes.
-
Maak een sausje met 2 eetlepels sesamolie en 2 eetlepels sojasaus.
-
Smeer dit over de zalm en zet de schotel nog een 3-tal minuten onder de grill.
-
Serveer met wat fijngesneden lente-ui.
Bron: Puur Pascale 2 - Pascale Naessens