top of page
Vacature bioboer(in)

om op termijn leiding te nemen, samen met een andere landbouwer, in de verdere uitbouw van de groenten- en aardappelteelt, fruit en bloemen.

Naar het voorbeeld van New Forest Farms en Les Compagnons de la Terre, wil coöperatief boslandbouwbedrijf Pomona een duurzame manier van voedselproductie opzetten met zoveel mogelijk meerjarige -houtige- planten en de integratie van dieren. Momenteel werkt de cvba aan de uitbouw van de biologische en ecologische boerderij en dit samen met twee landbouwers. Tegen eind 2021 wil Pomona cvba minstens 75 gezinnen betrekken die mee in het verhaal stappen. Die gezinnen investeren ook in de boerderij.

Ben jij op zoek naar een uitdagende job in de biologische landbouw? Heb jij ambitie om een landbouwbedrijf mee vorm te geven samen met consumenten in een coöperatief landbouwbedrijf? Ben je net zoals Pomona cvba enthousiast over agro-ecologie, agroforestry en innovatie? Heb je de nodige bagage om dit technisch mee uit te werken of de onwrikbare goesting om die expertise te verwerven? Woon je in het Waasland of wil je er komen wonen?

Onze verwachtingen

  • Een hart voor agro-ecologische landbouw en meer bepaald agroforestry

  • Bij voorkeur een opleiding bioboer achter de rug of aantoonbare ervaring

  • Kunnen werken met (landbouw)voertuigen (rijbewijs B en G)

  • Een passie voor groententeelt

  • Kan zelfstandig en plantmatig werken

  • Flexibel

  • Leiding kunnen geven

  • Mogelijkheid tot weekendwerk

  • Het zien zitten om op termijn (3 jaar) de trekkende landbouwer te zijn

  • Bij voorkeur wonen in regio Waasland of hier op korte termijn willen wonen

Ons aanbod

 

Pomona Puur Natuur cvba stelt grond (ca. 10 ha) ter beschikking (boerderij in Melsele en diverse percelen in het Waasland: Beveren, Verrebroek en Meerdonk) voor de uitbouw van een groenten- en aardappelteelt voor zo’n 100 à 150 gezinnen (coöperanten en klanten) uit het Waasland. Als landbouwer word je werkende coöperant (en aandeelhouder) van de cvba in een zelfstandige of werknemersstatuut. Pomona Puur Natuur cvba streeft naar een eerlijke vergoeding voor de boer die in onderling overleg wordt afgesproken.

Interesse?

Stuur een e-mail naar Tim De Roeck, voorzitter van Pomona Puur Natuur cvba met jouw motivatie en geef ons een omschrijving van wat je al gedaan hebt rond agro-ecologie in een kort cv. Sturen naar tim@pomonapuurnatuur.be. Bel voor meer informatie naar 0485 94 96 34.

Boslandbouw?: Welcome
IMG_20210809_134843056_edited.jpg
bottom of page