aardpeer

april - mei

De aardpeer is het knolvormige – lelijke – broertje van… de zonnebloem. Het is geen handige knol om te schillen maar wel heel lekker én zeer voedzaam: aardpeer bevat onder andere eiwit, mineralen (o.a. fosfor en kalium, calcium, ijzer en magnesium), vitamine A en C en niet-zoete suikers (koolhydraten) in de vorm van inuline, dat niet door ons lichaam wordt opgenomen en dus geschikt is voor diabetici.

Eigenlijk hoef je de aardpeer niet te schillen: afborstelen en kort koken of bakken in de schil gaat vlotter. Eet je de aardpeer rauw, dan heeft hij een nootachtige smaak. Gekookt proeft hij als artisjokbodems of schorseneren.

Bron: www.velt.be


Aardpeer recepten

Gratin van aardpeer (Libelle Lekker: meer recepten)

Quiche met aardpeer, spinazie en feta (de hippe vegetariër: meer recepten)

Snelle pasta: met aardpeer en tijm (de hippe vegetariër)

Aardpeersoep (Dagelijkse Kost)

aardpeer.jpg