aardpeer
april - mei
De aardpeer is het knolvormige – lelijke – broertje van… de zonnebloem. Het is geen handige knol om te schillen maar wel heel lekker én zeer voedzaam: aardpeer bevat onder andere eiwit, mineralen (o.a. fosfor en kalium, calcium, ijzer en magnesium), vitamine A en C en niet-zoete suikers (koolhydraten) in de vorm van inuline, dat niet door ons lichaam wordt opgenomen en dus geschikt is voor diabetici.
Eigenlijk hoef je de aardpeer niet te schillen: afborstelen en kort koken of bakken in de schil gaat vlotter. Eet je de aardpeer rauw, dan heeft hij een nootachtige smaak. Gekookt proeft hij als artisjokbodems of schorseneren.
Bron: www.velt.be
Aardpeer recepten
Gratin van aardpeer (Libelle Lekker: meer recepten)
Quiche met aardpeer, spinazie en feta (de hippe vegetariër: meer recepten)
Snelle pasta: met aardpeer en tijm (de hippe vegetariër)
Aardpeersoep (Dagelijkse Kost)
