Pomona zet boerderijpoort open op zondag 5 mei

Bomen op de akkers!? Als het van de Pomona landbouwers François en Stéphanie afhangt hoe meer hoe liever. Boslandbouw zorgt voor ons eten én herstelt de natuurlijke balans tussen grond en omgeving. En dat is broodnodig om om te gaan met de klimaatveranderingen.
Wase consumenten sloegen de handen in elkaar met François en richtten begin 2018 coöperatief boslandbouwbedrijf Pomona op.

Korte keten

Ondertussen zorgt de boerderij al bijna 1 jaar lang voor eigen lokale, gezonde en duurzame voeding. Rechtstreeks van boer tot bord. Zonder groothandel of winkel. Zo krijgen de landbouwers een faire prijs voor hun producten. De consumenten kopen duurzame, eerlijke en lokale voeding met respect voor mens, dier en natuur.

Zo krijgen de landbouwers een faire prijs voor hun producten. De consumenten kopen duurzame, eerlijke en lokale voeding met respect voor mens, dier en natuur.

Rondleiding, Pomona info, demo oesterzwammen, spelen of genieten in het zonnetje

We leiden je rond op de Pomona boerderij terwijl je meer te weten komt over boslandbouw, vertellen je meer over Pomona en hoe je mee kan doen. Na een half uurtje demo oesterzwammen, kun je hiermee thuis zelf aan de slag. Tijdens je bezoek geniet je in het zonnetje van Pomona hapjes en kun je producten en oogst van de boerderij kopen.

En je kinderen? Die trappen ondertussen een balletje, maken zaadbommen en verkennen het boerderijleven.

Iedereen is welkom op zondag 5 mei 2019 tussen 11u en 17u op de Ongenaerthoeve, Bralstraat 3 in Verrebroek
Een andere keer langskomen? Hier vind je de geplande infomomenten.