Pomona boerderij trapt Week van de Korte Keten af

WEEK VAN DE KORTE KETEN_Tekengebied 7 kopie 3

Bomen op de akkers!?

Als het van landbouwers François Ongenaert en Koen Doggen afhangt hoe meer hoe liever. Boslandbouw zorgt voor ons eten én herstelt de natuurlijke balans tussen grond en omgeving. En dat is broodnodig om om te gaan met de klimaatveranderingen. Wase consumenten sloegen de handen in elkaar met François en richtten begin 2018 coöperatief boslandbouwbedrijf Pomona op.

Korte keten

De cvba levert vanaf begin juni 2018 eigen lokale, gezonde en duurzame voeding. Van boer tot bord. Zonder groothandel of winkel. Zo krijgen de landbouwers een faire prijs voor hun producten. De consumenten kopen duurzame, eerlijke en lokale voeding met respect voor mens, dier en natuur.

Rondleiding, Pomona info, spelen of inkopen doen

François leidt je rond op zijn boerderij terwijl hij meer vertelt over boslandbouw. Ann en Tim vertellen je meer over Pomona en hoe je mee kan doen. Lieven en Ina zorgen voor de nodige hapjes en drankjes. Bij Marc en Bart kun je de eerste groentjes, meel en olie van de Ongenaerthoeve kopen. En je kinderen? Die trappen ondertussen een balletje en verkennen het boerderijleven.

Iedereen is welkom op zaterdag 26 mei 2018 tussen 11u en 17u op de Ongenaerthoeve, Bralstraat 3 in Verrebroek
Meer weten? www.weekvandekorteketen.be
Deelname van Pomona aan de Week van de Korte Keten met steun van Provincie Oost-Vlaanderen
Een andere keer langskomen? Hier vind je de geplande infomomenten.