Koen Doggen (landbouwer)

KoenVier jaar geleden besliste ik om me om te scholen tot bioboer. Tijdens de Landwijzer-opleiding kwam ik echter tot de conclusie dat ‘gewone’ biolandbouw niet ver genoeg gaat. Ik wil aan herstellende landbouw doen, zo ecologisch mogelijk werken, op een grote oppervlakte en voor véél mensen. Door Pomona krijg ik de kans om daaraan te beginnen. Eigenlijk ben ik een consument die het heft in eigen handen wil nemen om een start te maken met de genezing van ons zieke voedselsysteem. Net als iedereen die in Pomona stapt. Dit is dus iets dat we samen gaan doen, ieder met z’n eigen onmisbare rol. Want een landbouwer kan enkel herstellend werken als hij ondersteund wordt door een consumentengemeenschap. Laten we Vlaanderen tonen dat dit kan werken!”

  • Ik ben 38 jaar en woon in Zwijndrecht (wortels op Sint-Anneke)
  • Ik heb 4 zonen
  • Ik heb Germaanse Filologie gestudeerd en was tot 2015 studiemeester op Pius X (Antwerpen-Kiel)
  • Ik zet me vrijwillig in voor de organisatie van Linkerwoofer
  • Geef mij maar flink wat muziek en regelmatig wat bergen