Ik doe mee!

Ben jij één van de consumenten die samen met Pomona een eigen landbouwbedrijf wil opstarten en runnen?

Coöperanten investeren in hun eigen landbouwbedrijf. Als aandeelhouder engageer je je om op regelmatige basis groenten en aardappelen te kopen. De landbouwers investeren samen met ons, de coöperanten, in de boerderij. We beslissen samen welke producten de boerderij zal produceren. Uiteraard binnen de mogelijkheden van het Wase klimaat en de economische haalbaarheid. Je kent je voeding.

  • De oprichtingsakte van cvba Pomona werd gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 14 maart 2018. Download de pdf van de oprichtingsakte. Begin juni 2018  kregen we de erkenning van de Nationale Raad voor Coöperatie en de FSMA, de Autoriteit voor Financiële diensten en markten.
  • In de Pomona brochure vind je alle informatie terug samen met de aandeelhoudersstructuur voor privé personen.
  • In het huishoudelijk reglement lees je meer over hoe we de dingen praktisch aanpakken bij Pomona.
  • Bekijk waar de afhaalpunten zijn. Afhankelijk van waar nieuwe coöperanten wonen, komen er extra afhaalpunten.
Deze openbare aanbieding van kapitaal in een erkende coöperatieve vennootschap geniet een vrijstelling op de prospectusplicht. Pomona cvba zal met deze openbare aanbieding nooit meer dan 500.000 euro vers kapitaal ophalen over een periode van 12 maanden in aandelen categorieën B en C met een nominale waarde van 1250 euro. Een coöperant kan maximum voor 5.000 euro aandelen kopen. Investeren in een coöperatie is geen spaarformule, maar kent risico’s en opportuniteiten.

Al overtuigd?

Vul de intentieverklaring in:

Bezorg de ingevulde en ondertekende intentieverklaring via mail aan info@pomonacoop.be of per post naar Pomona CVBA │Beenaertwijk 30 │9100 Sint-Niklaas. Hierna ontvang je een bevestigingsmail met het rekeningnummer waarop de waarde van de aandelen moet worden overgeschreven. Na betaling word je goedgekeurd door de raad van bestuur tijdens de maandelijkse vergadering. Coöperanten worden dan opgenomen in het aandeelhoudersregister. Dat is jouw officiële erkenning als coöperant. Daarna ontvang je van ons een officieel aandeelhouderscertificaat.

Eerst nog meer weten?

We organiseren voor geïnteresseerden en potentiële investeerders regelmatig infomomenten in Wase gemeenten en op de boerderij in Verrebroek. Wil je een infomoment bij je thuis voor jou en je vrienden of bij je vereniging ergens in het Waasland: vraag
het gerust via info@pomonacoop.be

Groentenabonnement uittesten…

Maar de beste manier om Pomona te leren kennen voor je een beslissing neemt, is door een proefabonnement van 3 maanden te nemen. Als je het proefabonnement formulier invult, start vanaf de volgende maand (of een andere maand) je proefabonnement.